O nama

Hommage produkcija osnovana je 2011. godine kao posljedica želje za okupljanjem raznoraznih kreativaca, buntovnika, prijatelja, a ponekad i sasvim slučajnih dobronamjernika koji dijele zajedničke osobine – autentičnost i ogromnu ljubav prema stvaranju audiovizualnih sadržaja originalne recepture.

Mi zapravo uživamo u ostvarivanju želja naših klijenata, naravno ako nam se želje poklapaju pa čak i kada djeluju potpuno suludo i na granici mogućeg. Volimo biti dobro plaćeni (uostalom, mi to zaslužujemo), ali novac nije ono što nas prvenstveno motivira. Ukoliko nas želite angažirati, pokažite nam strast prema svojoj viziji (po mogućnosti „na granici mogućeg“, ali molim Vas ne svaki put…) ili naglasite humanitarni aspekt – na to smo slabi. U svakom slučaju, nije dovoljno da vi izaberete nas – i mi moramo izabrati vas. Magnetizam neke vrste mora biti u igri.

Ako vas zanima što sve znamo raditi, pogledajte rubrike “Analog & Digital Art”, “Broadcast” i “Reklame & Promo”. A ukoliko želite izvući najbolje od nas – dajte nam da napravimo nešto što još nismo radili ili na način na koji još nismo radili. Volimo istraživati nova područja rada ili koristiti nove pristupe projektu. Ne volimo šablone i ne poznajemo riječ „nemoguće“ (Bacanje u vatru je disciplina koju svakodnevno treniramo. Najčešće to bude bacanje krmića i vratine, ali često i sami uskočimo ako je u pitanju novi izazov).

Naša tvrtka od osnutka gaji prepoznatljiv i eklektičan „hommage style“ čiji je opis najbliži zvučanju jazz glazbe koju volimo, snimamo i podržavamo na mnoge načine. Tu svatko svira svoju dionicu, a ipak vlada savršeni sinkronicitet. Ponekad nemamo pojma kuda će nas odvesti naše ideje, ali nas je ta spontanost i očuvala kao (re)kreativce u svijetu stvaranja. I da, planiramo se mijenjati – ali samo na bolje jer imamo što za reći, predložiti i isprobati. Uvjereni smo da će upravo ta ista spona koja je povezala naš tim, kroz zajedničko prepoznavanje i vas povezati s nama. Unaprijed se radujemo tom trenutku!

Naša postignuća

Hommage produkcija je 2016. godine u suradnji s HRT-om proizvela 30 epizoda serije za djecu “Njama, njam” te dokumentarni serijal od 6 epizoda “Priče o veteranskom uspjehu”. Uz to, producirali smo i pilot humoristične serije “Areta”. Osmišljavamo, pripremamo, realiziramo i finaliziramo audio i video projekte. Uživamo u svom poslu!

Film i video

Temeljem dugogodišnjeg iskustva svakog od nas te uspješnog rada u svim aspektima audio-vizualne industrije, na sreću mnogobrojnih zadovoljnih suradnika, s velikim samopouzdanjem nudimo vrhunsku uslugu u svim segmentima produkcije.

Pokrivamo čitav proces – od razvoja koncepta i idejnih rješenja, planiranja budžeta, organizacije i snimanja, do audio i video postprodukcije. Tehnički i kreativno rastemo s izazovima koje zainteresirane skupine stavljaju pred nas. Danas smo izuzetno ponosni da kao relativno mlada tvrtka imamo široki asortiman proizvoda koji uključuje:

 • igrane filmove
 • dokumentarne filmove
 • 360 VR video
 • animaciju
 • namjenske filmove
 • TV serije
 • snimanje koncerata i drugih događaja (na svoj način)
 • reklame
 • video spotove
 • trailere
 • fotografiju

Digital i analog produkcija

Usluge tonskog snimanja, uglavnom na terenu, jednako su nam važne kao i video produkcija. Glazba nam daje motivaciju za život, rad i uspjeh. Osim danas standardnih digitalnih tehnologija koje primjenjujemo koristeći neke od najboljih dostupnih uređaja za lov na audio valove, Hommage produkcija omogućuje i analogno snimanje na trake, što je možda čak i iznimka na domaćem tržištu. Analogni audio zapis je daleko najprirodniji medij za snimanje i reprodukciju snimljenih djela zbog velikog dinamičkog raspona i specifičnog otvorenog karaktera zvuka koji je danas sve traženiji kao posljedica velikog povratka vinila na tržište. Uskoro ćemo se okušati i u osnivanju vlastite glazbene etikete, popularnog labela. Podržavat ćemo samo najkvalitetniju i najkreativniju glazbu (vjerujući našim skromnim ušesima) prateći je od predprodukcije, snimanja preko obrade zvuka, masteringa te izdavanja na vinylu ili u Hi-res formatima za daljnju distribuciju. Iskustva imamo, svaki dan učimo i surađujemo s kvalitetnim ljudima koje vodi entuzijazam sličan našemu.

Malo nas je al nas ima…

malo.

Petar Milić

produkcija, video i audio

Josip Klobučar

postprodukcija, animacija

Prijevod riječi “hommage“:

hommage – présenter ses ~s à q. iskazati komu svoje duboko štovanje; faire ~ à q. darovati, dati na dar komu što (iz poštovanja); rendre ~ odati (po)čast, izraziti (javno) priznanje, pohvalu, služiti na čast; rendre ~ à vérité kazati istinu; mes ~s moje poštovanje, uz izraze poštovanja